Pora na trochę paleo hardcore’u w kuchni!

Ale tylko trochę. Może ktoś się skusi na taką pizzę i batoniki? ;-) Post dla odżywiających się odważnie.

Pierwsza propozycja to burger pizza na spodzie z mięsa mielonego. Reszta tradycyjna ;-). Wygląda bardzo smakowicie, a zdjęcia na dowód i prosty przepis znajdują się tutaj. Myślę, że pomysł można wykorzystać równie dobrze na paleo burgery. Bardzo mnie to cieszy, bo wcześniej spotkałam się tylko z pizzą na spodzie z kalafiora (polecam wygooglować) jako opcją dla osób odżywiających się zgodnie z protokołem autoimmunologicznym. Zresztą możliwości jest pewnie więcej i jak będę mieć więcej czasu, to poszukam.

Druga propozycja dostępna na razie być może tylko w USA wygląda na jedzenie przyszłości przy obecnych tendencjach demograficznych i zdrowotnych. Nie ma jak mąka i batonik ze świerszcza ;-). Chętnie kiedyś wypróbuję, bo jeśli smaczne i zdrowe, to czemu nie mieć w menu? Może mąka nada się też na pizze. :-)

Jak widać, możliwości w paleo jest bardzo wiele i wraz ze wzrostem zainteresowania, pewnie jeszcze ich przybędzie. Nie da się nim znudzić :-). Każdy dzień to jakieś odkrycie.

Polub lub udostępnij